Начин на приготвяне
Първо, пригответе пълнежа, като смесите шоколадовите топчета със сметаната до еднородна смес и ги приберете в хладилника за 20 минути.
Разбийте 2 яйца с 2 жълтъка, прибавете захарта (аз не разполагам с миксер и използвам пудра захар, вие използвайте каквато предпочитате).
Отделно смесете шоколада с маслото и ги разтопете, докато се смесят.
Прибавете ги към яйцата, сложете ванилията и солта, и прибавете брашното.
Формичките намазнете с масло и сложете захар (на кристали), като брашно я слагайте.
Изсипете 2 с.л. лъжици от блатовата смес, след това в средата една ч.л. от пълнежа и отгоре още две от блатовата смес.
Сложете формичките с шоколадовите суфлета в тавичка и печете на загрята на 200°C фурна.
Когато бодете да проверявате дали лава кейкът е готов, го правете по страните, защото вътре остава течно.
Когато не остава по клечката, значи шоко лава кейкът е готов. Обърнете ги, като изстинат, и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Купичката, която използвах, е сред снимките :)