Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс Изненада с яйца

Солен кекс Изненада с яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солен кекс Изненада с яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ще ви изненада, но не заради скритите яйца, а с великолепния вкус"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • яйца - 4 бр. М, твърдо сварени
  • прясно мляко - 130 мл
  • олио - 110 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • чедър - 200 г
  • зелен лук - 4 - 5 с.л. + за поръсване(може и див лук)
  • колбас - 130 г по избор
  • сол - 3 щипки
  • шарена сол - на вкус или чубрица
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете млякото и олиото последователно и при непрестанно разбиване с миксера.

Пресейте брашното с бакпулвера и го сипвайте на части, като разбърквате внимателно с дървена лъжица докато се усвои напълно.

Настържете сиренето Чедър, нарежете колбаса на кубчета, а зеления лук накълцайте - може да ползвате пресен или сушен. Прибавете всичко това към кексовата смес, заедно с подправките и разбъркайте.

Във подходяща формичка, предварително намаслена и набрашнена, сипете част от сместа, колкото да покрие един пръст дъното. Положете изправени твърдо сварените и обелени яйца. Залейте с остатъка, така че да покрива изцяло яйцата.

Печете на 190 градуса около 25 минути или до суха клечка (зависи от фурната). Преди да извадите от формата, изчакайте да изстине почти напълно.

Сервирайте соления кекс поръсен с още от накълцания зелен лук.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: