Малинова кейк торта

Малинова кейк торта
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
02/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако ви е омръзнало от тежки торти с много шоколад опитайте това малиново изкушение"

Необходими Продукти

  • сметана - 2 бр. ванилия суха
  • сметана - 2 бр. малинова суха
  • пандишпанови изрезки - 300 г
  • желатин - 3 п.
  • малини - 300 г
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • бял шоколад - 50 г
  • инстантно кафе - 100 мл.
  • прясно мляко - 500 мл варено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете на дъното на тава с подвижен ринг пандишпановите изрезки, притиснете леко, за да се получи основата.

Поръсете с инстантно кафе.

Разбийте сухата сметана по отделно - ванилова от малинова, с прясното мляко, като го разделите по 250 мл за всеки крем. Разбивайте до сгъстяването на крема.

Разтворете желатина със студена вода по указания на пакета начин.

Затоплете леко желатина и го разделете на две части.

Оставете малко количество, за да полеете малините.

Към ваниловият крем прибавете кокосовите стърготини и парченца бял шоколад.

Към малиновият крем прибавете част от малините, като отделите за декорация.

След като кремът започне да се желира, изсипете малиновия върху блата, а след около 5-6 минути изсипете и ваниловия крем. Загладете.

Гарнирайте тортата с малини и полейте с желатин.

Оставете малиновата кейк торта да се стегне в хладилник за около 5-6 часа, след което нарежете и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: