Супа от червена леща и моркови

Мария СимоваМария СимоваГуру110657104813
02/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете лещата и налейте водата.

Варите до завиране като премахвате образувалата се пяна с решетъчна лъжица.

Добавете ситно нарязаните лук и чесън, кориандъра, кимиона и куркумата, варите при полузатворен капак на тенджерата за около 15 минути.

Добавете ситно нарязаната чушка и настърганите моркови, варите за още 10 минути, докато зеленчуците омекнат.

Прибавете ситно нарязания магданоз, черния пипер, лютата чушка и посолете супата от леща на вкус, разбъркайте и премахнете тенджерата от котлона.

Оставете супата от червена леща и моркови при затворен капак, за да се задуши.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар