Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от червена леща и моркови

Супа от червена леща и моркови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Супа от червена леща и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • червена леща - 350 г
  • вода - 7 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • куркума - ¼ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • моркови - 300 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз - 0.5 връзка
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете лещата и налейте водата.

Варите до завиране като премахвате образувалата се пяна с решетъчна лъжица.

Добавете ситно нарязаните лук и чесън, кориандъра, кимиона и куркумата, варите при полузатворен капак на тенджерата за около 15 минути.

Добавете ситно нарязаната чушка и настърганите моркови, варите за още 10 минути, докато зеленчуците омекнат.

Прибавете ситно нарязания магданоз, черния пипер, лютата чушка и посолете супата от леща на вкус, разбъркайте и премахнете тенджерата от котлона.

Оставете супата от червена леща и моркови при затворен капак, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: