Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник без орехи

Тиквеник без орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тиквеник без орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Този тиквеник няма орехи, но е толкова вкусен, че липсата им въобще не се усеща"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г фини
  • тиква - 350 г (почистена и обелена)
  • ябълки - 1 бр. 90 - 100 г (почистена и обелена)
  • захар - 100 г кристална, фина
  • олио - 50 - 60 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и ябълката в купа и поръсете със кристална захар. Оставете за 5-10 минути да пуснат малко сокче.

Налейте почти цялото количество олио и разбъркайте плънката за тиквеника. С останалото олио намажете дъното и стените на кръгла тавичка с диаметър 28 см.

Разстелете корите за баница върху леко навлажнена кърпа, за да не изсъхват последните. Разпределяйте равномерно от плънката и завивайте две по две.

Подреждайте под форма на охлюв в тавата и по желание намажете отгоре с олио, ако ви е останало.

Изпечете тиквеника без орехи на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути или до златист загар.

Когато изстине, поръсете обилно с пудра захар.

Това е класически тиквеник, любим на всички и въпреки че на този тиквеник му липсват орехи, той е чудесен.

Винаги може да му се добави и нещо от вас, например малко стафиди или канела, филирани бадеми или други ядки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: