Начин на приготвяне
Настържете тиквата и ябълката в купа и поръсете със кристална захар. Оставете за 5-10 минути да пуснат малко сокче.
Налейте почти цялото количество олио и разбъркайте плънката за тиквеника. С останалото олио намажете дъното и стените на кръгла тавичка с диаметър 28 см.
Разстелете корите за баница върху леко навлажнена кърпа, за да не изсъхват последните. Разпределяйте равномерно от плънката и завивайте две по две.
Подреждайте под форма на охлюв в тавата и по желание намажете отгоре с олио, ако ви е останало.
Изпечете тиквеника без орехи на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути или до златист загар.
Когато изстине, поръсете обилно с пудра захар.
Това е класически тиквеник, любим на всички и въпреки че на този тиквеник му липсват орехи, той е чудесен.
Винаги може да му се добави и нещо от вас, например малко стафиди или канела, филирани бадеми или други ядки.
Да ви е сладко!