Цветно италианско предястие
Šareno italijansko predjeloColorful Italian Appetizer
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Цветно италианско предястие

Цветно италианско предястие

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Цветно италианско предястие
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
03/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Когато просто си боцваш - е предястие, когато не издържиш на чудесния вкус и придърпаш цялата чиния само за себе си - разбираемо е"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 90 г
  • вода - 6 с.л.
  • сол - щипка
  • за гарниране
  • маринован артишок - 100 г
  • кисели лукчета - - 100 г
  • моцарела - малки моцарелки
  • люти камбички - - 100 г
  • прошуто крудо - слайсове
  • маслини - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка сол. Добавете 1 жълтък, 6 с.л. студена вода и 90 г студено краве масло, нарязано на малки парчета.

Замесете меко тесто. Загънете тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за един час.

На набрашнена повърхност от охладеното тесто разточете голям правоъгълник. С помощта на точилка го прехвърлете в тавичка с размери 11/35 см.

Тестото е много еластично и се работи добре с него. След изпичането има вкус на солени крекери и е много хрупкаво.

Оформете висок борд, като леко притиснете към стените, за да се образуват формите на тавата. Надупчете дъното с вилица.

Изпечете блата на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар. В тестото няма набухватели и не се надига при печенето, затова няма нужда да го притискаме с нищо, за да се образува тестяна черупка.

Извадете тавичката от фурната, освободете изпечената форма и охладете на решетка.

Гарнирайте с резенчета маринован артишок, маслини, люти малки камбички с риба тон, малки моцарелки, слайсове тънко нарязано прошуто крудо или луканков салам, кисели лукчета.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: