Начин на приготвяне
Фурна 180 градуса;
Тавичка - диаметър 22 см.
Тиквичките се нарязват на тънки и широки ленти. Може да се ползва зеленчукова белачка.
В купа се смесват рикотата, сметаната, пармезанът, добавя се солта и черен пипер, разбъркват се.
Формата за печене се покрива с хартия.
Разтваря се тестото и се оформя по дъното на тавичката, като се направи борд.
На дъното се изсипва сместа с рикотата. В кръг се подреждат тиквичките, следва кръг от прошуто и така, докато се стигне до центъра, а там се поставя една розичка от прошуто.
Подгъват се краищата на тестото навътре, оформя се с пръсти като пръстен и се поръсва със сусам.
Кишът се пече на 180 градуса за около 15/20 мин.
Сервира се леко охладен.
Италианското Предястие с Прошуто е много вкусно!