Мини веган тортички

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Мини веган тортички4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Атеисти, докато самолетът не започне да падан и веган, когато в хладилника има мини веган тортички"

Необходими Продукти

  • За блата
  • пюре от тиква - 200 г
  • мляко от спелта - 360 мл
  • масло - 120 г фъстъчено или бадемово масло
  • кокосова захар - 200 г
  • брашно от спелта - 180 г
  • какао - 75 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • За какаовия крем
  • пюре от сладък картоф - 200 г
  • мед - 75 г
  • какао - 25 г
  • фъстъчено масло - 65 г
  • кокосово брашно - 35 г
  • За къпиновия крем
  • кашу - 100 г накиснато във вода за поне 2 часа
  • кокосово милки - 200 мл
  • кокосово брашно - 2 с.л.
  • кокосов мус - 2 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • какаово масло - 1 с.л.
  • къпини - 1 пълна шепа
  • мед - 50 - 70 г или сироп от агаве
  • къпини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За Блата:

В дълбока купа слагате тиквата заедно с млякото, фъстъченото масло и кокосовата захар и разбивате с пасатор. Добавете останалите съставки и внимателно разбъркайте с шпатула, така че да получите хомогенна смес.

Изсипете сместа в кръгла форма с диаметър 28см и печете в предварително загрята на 180°С фурна около 55 минути. Извадете кекса и оставете да изстива.

За Какаовия крем:

В купа смесвате всички съставки, така че да получите смес с консистенция подобна на тесто, от която може да направите топчета с ръцете си, без тестото да се разпада.

За Къпиновия крем:

Разтопете кокосовото и какаовото масло. Отцедете кашуто и го сложете в блендер, добавете кокосовото милки заедно с кокосовото брашно, къпините и меда и блендирайте докато се получи гладка и хомогенна смес.

Добавете разтопените кокосово и какаово масло и отново блендирайте. Оставете сместа да преседи в хладилник поне 2 часа, за да се стегне.

Сглобяване:

От изстиналия вече блат, с малък метален ринг, изрежете цилиндърчета, които след това трябва да срежете на две през средата, така че да получите 2 малки кръгчета блат.

С ръце оформете топче от какаовия крем и поставете върху едно от кръгчетата.

Поставете другото кръгче отгоре и притиснете леко, така че да сплескате леко топчето. Отгоре залейте с вече охладения къпинов крем и декорирайте с прясна къпина.

Съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Много са вкусни.
06.10.2019 12:16
2
1
Покажи всички подкоментари