Начин на приготвяне
За Блата:
В дълбока купа слагате тиквата заедно с млякото, фъстъченото масло и кокосовата захар и разбивате с пасатор. Добавете останалите съставки и внимателно разбъркайте с шпатула, така че да получите хомогенна смес.
Изсипете сместа в кръгла форма с диаметър 28см и печете в предварително загрята на 180°С фурна около 55 минути. Извадете кекса и оставете да изстива.
За Какаовия крем:
В купа смесвате всички съставки, така че да получите смес с консистенция подобна на тесто, от която може да направите топчета с ръцете си, без тестото да се разпада.
За Къпиновия крем:
Разтопете кокосовото и какаовото масло. Отцедете кашуто и го сложете в блендер, добавете кокосовото милки заедно с кокосовото брашно, къпините и меда и блендирайте докато се получи гладка и хомогенна смес.
Добавете разтопените кокосово и какаово масло и отново блендирайте. Оставете сместа да преседи в хладилник поне 2 часа, за да се стегне.
Сглобяване:
От изстиналия вече блат, с малък метален ринг, изрежете цилиндърчета, които след това трябва да срежете на две през средата, така че да получите 2 малки кръгчета блат.
С ръце оформете топче от какаовия крем и поставете върху едно от кръгчетата.
Поставете другото кръгче отгоре и притиснете леко, така че да сплескате леко топчето. Отгоре залейте с вече охладения къпинов крем и декорирайте с прясна къпина.
Съхранявайте в хладилник.
Коментари