Кюфтета от тиквички и рикота

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кюфтета от тиквички и рикота
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Знаете ли колко са вкусни вегетарианските кюфтета от тиквички и рикота, особено ако ги поднесете с млечно-чеснов сос, е вече знаете"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • рикота - 100 г
  • яйца - 1 бр. малко
  • галета - 2 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • копър
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете и оставете 30 мин., за да се отдели водата. С ръка изстискайте водата.

Сложете настърганите тиквички в голяма купа. Добавете 100 г рикота, едно малко яйце, две с.л. настърган пармезан, две с.л. галета, овкусете със сол, ако е необходимо, поръсете с копър и черен пипер. Объркайте сместа.

Направете си малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещено олио.

Извадете на кухненска салфетка да се отцеди излишната мазнина.

Кюфтетата може да изпечете във фурна, като ги наредите в намаслена тава и полеете всяко със супена лъжица олио.

Поднесете кюфтетата от тиквички с рикота в компания на кисело мляко, подправено с чесън и копър.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: