Начин на приготвяне
Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете и оставете 30 мин., за да се отдели водата. С ръка изстискайте водата.
Сложете настърганите тиквички в голяма купа. Добавете 100 г рикота, едно малко яйце, две с.л. настърган пармезан, две с.л. галета, овкусете със сол, ако е необходимо, поръсете с копър и черен пипер. Объркайте сместа.
Направете си малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещено олио.
Извадете на кухненска салфетка да се отцеди излишната мазнина.
Кюфтетата може да изпечете във фурна, като ги наредите в намаслена тава и полеете всяко със супена лъжица олио.
Поднесете кюфтетата от тиквички с рикота в компания на кисело мляко, подправено с чесън и копър.
Да ви е сладко!