Начин на приготвяне
Пресейте брашното, смесете го със солта и в средата направете кладенче. В него сипете леко затоплената вода и олиото.
Замесете гладко, меко и еластично тесто за пица, завийте го в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути. Разделете топката тесто на две равни части.
Първата разточете на тънък, кръгъл блат за пица с дебелина 1 мм.
Разпределете две лъжици доматен сос и отгоре подредете тънки кръгчета тиквичка, фини ивици шалот и парченца моцарела. Поръсете с малко сол, рикотата, риган, зехтин и каперси.
Печете тънката пица, докато почервенее по ръбчетата, около 15 минути на 190 градуса в предварително загрята фурна.
Разточете и втората топка тесто по същият начин и разпределете останалата част от плънката за вкусната пица. Изпечете и нея в тава за пица.
Получават се две много вкусни, фини пици - хрупкави по крайчетата и много леки.
Добър апетит с тънката пица с моцарела, рикота и тиквички!