Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Киселец, лобода и ориз на фурна

Киселец, лобода и ориз на фурна

ВеселинаВеселина
Новак
714
Киселец, лобода и ориз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Направо не можете да си представите за каква вкусотия става въпрос тук"

Необходими Продукти

  • киселец - 250 г
  • лобода 250 г
  • гъби - 300 гр.
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • За заливката:
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка сода бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и гъбите и ги нарежете. Запържете ги и добавете ориза. Изсипете в тава и долейте 3 чаени чаши вода.

Прибавете сол и печете, докато оризът поеме водата /ястието да остане на мазнина/.

Разбийте яйцата, прибавете млякото, брашното и содата. Разбъркайте и полейте запеканката.

Запечете още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: