Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелена супа с киселец и лобода

Зелена супа с киселец и лобода

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Зелена супа с киселец и лобода1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лобода - 500 г
  • киселец - 100 г
  • зелен лук - 1 връзка (по - голяма)
  • мазнина - 50 г
  • ориз - 30 г
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • джоджен - 1 връзка пресен, по желание
  • сол
  • черен пиепр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленолистните зеленчуци, нарежете ги ситно и ги сложете да се задушат в мазнина заедно със скълцания лук и накълцаните зелени подправки.

Долейте достатъчно вода и щом кипне, добавете ориза.

След като и той омекне, снемете супата от котлона, добавете натрошеното сирене и застройте с разбитите яйца и кисело мляко.

Накрая добавете сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: