Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Пролетно ястие с киселец и лобода

Пролетно ястие с киселец и лобода

Пролетно ястие с киселец и лобода
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
28/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусна пролетна запеканка, подходяща за вегетарианци Хапнете си я с удоволствие"

Необходими Продукти

  • киселец - 500 г и лобода
  • гъби - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • за заливка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и гъбите и ги нарежете подходящо.

Загрейте мазнината във фурната, добавете гъбите и зеленчуците и задушете за кратко.

Измийте ориза и го добавете в тавата. Гответе 5 мин., като разбърквате. Овкусете със сол.

Добавете 3 ч.ч. топла вода и разбъркайте. Гответе, докато водата изври и ястието остане на мазнина.

Направете заливката, като разбиете яйцата и ги миксирате с киселото мляко, брашното и содата.

Разбъркайте и полейте ориза. Печете до златисто. Поръсете запеканката с черен пипер.

Пролетното ястие с киселец и лобода е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: