Начин на приготвяне
Почистете лободата и лука. Нарежете ги на ситно. Сложете зеленчуците в тава, полейте ги с олио и сложете тавата в загрята фурна.
Гответе до промяна на цвета на зеленчуците, като разбърквате междувременно.
Измийте и почистете гъбите. Нарежете ги на филийки. Прибавете ги към лапада и разбъркайте.
Овкусете със сол и зеленчукова подправка. Гответе 2-3 минути. Прибавете и измития ориз. Отново разбъркайте и гответе още 2-3 минути.
Когато оризът започне да си променя цвета, налейте топла вода. Количеството е 3:1 и оризът трябва да се покрие.
Гответе докато ястието остане на мазнина.
Разбийте яйцата с киселото мляко. Изсипете сместа отгоре и допечете запеканката до готовност на поливката.
Лободата с печурки и ориз във фурна е много вкусна.