Начин на приготвяне
Една много лесна рецепта за ориз със зеленини на фурна, подходяща и за пости!
В кръгла тавичка сипваме предварително накиснатия за половин час и старателно измит бисерен ориз.
Към него прибавяме прясно набраните листа – лапад и киселец, нарязани на ситно.
Овкусяваме с джоджен – 2 с.л. сушен стрит или 4-5 пресни стръка; ½ ч.л. черен пипер, 1 кафена лъжичка джинджифил на прах.
Разбъркваме с 2 ч.л. хималайска сол и 2-3 с.л. мазнина – по желание Шарлан или Зехтин.
Слагаме да се пече във фурната на 250 градуса за 45 минути, като единствено и само на 20-тата минута го разбъркваме веднъж, а после го оставяме да се запече.
Порцията пожелание може да поднесем с кисело мляко – комбинацията е много добра!
Чудно Вкусно!