Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Ориз с лапад и киселец на фурна

Ориз с лапад и киселец на фурна

Ориз с лапад и киселец на фурна
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч. бисерен
  • лапад - 6 - 7 листа
  • киселец - 5 - 6 листа
  • джоджен - 2 с.л. сушен стрит
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • джинджифил - 1 к.л. равна на прах, по желание
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л. зехтин
  • вода - 5 ч.ч.
  • кисело мляко - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една много лесна рецепта за ориз със зеленини на фурна, подходяща и за пости!

В кръгла тавичка сипваме предварително накиснатия за половин час и старателно измит бисерен ориз.

Към него прибавяме прясно набраните листа – лапад и киселец, нарязани на ситно.

Овкусяваме с джоджен – 2 с.л. сушен стрит или 4-5 пресни стръка; ½ ч.л. черен пипер, 1 кафена лъжичка джинджифил на прах.

Разбъркваме с 2 ч.л. хималайска сол и 2-3 с.л. мазнина – по желание Шарлан или Зехтин.

Слагаме да се пече във фурната на 250 градуса за 45 минути, като единствено и само на 20-тата минута го разбъркваме веднъж, а после го оставяме да се запече.

Порцията пожелание може да поднесем с кисело мляко – комбинацията е много добра!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: