Начин на приготвяне
Първо настъргвам тиквичките, оставям да се отцедят. Настъргвам кашкавала. Нарязвам лука, пипера и чесъна на ситно, задушавам с масло и оставям настрана да изстине (става бързо).
Изстисквам тиквичките от излишната течност, добавям кашкавалите, шпековия салам, яйцата, джоджена, изстиналите задушени зеленчуци, разбърквам.
Приготвям формата за печене с 12 гнезда, намаслявам, поставям хартия във всяка и с лъжица пълния формичките догоре.
Пека на 200 градуса, за 20-30 минути. Така приготвени, яйчените мъфини сa много вкусна закуска (сутрешна или следобедна), в комбинация със зелена салата или друга по ваш избор.
Една чудесна рецепта и за Кето режим.