Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с кафявата захар и агавето. Разтопяваме на слаб огън кокосовото и кравето масло, като ги оставяме да поизстинат на стайна температура.
След това включваме маслата в яйчената смес, прясното мляко и добавяме брашната (овесените ядки сме смлели до фино брашно в чопър) с бакпулвера и содата.
Слагаме щипката сол, канелата, стафидите и ванилията. Трябва де се получи гъсто тесто, като за кекс.
Разпределяме сместа в силиконови формички за мъфини, предварително намазани отвътре с олио. Пълним ги до 2/3 със сместа.
Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна с вентилатор, на 170-160 градуса за 20-30 минути.
Наблюдаваме ги непрекъснато и проверяваме с дървена клечка готовността им.
След като са готови, вадим здравословните мъфини от фурната и формите, за да не изгорят (имайте предвид, че продължават да се пекат в нагрятите формички и след като се извадят от фурната).
Да Ви е сладко с мъфини с ябълково брашно и агаве!