Начин на приготвяне
Почистваме морковите и ги настъргваме на дребното ренде. Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата с 2/3 с.л течен подсладител за сладки с миксер или телена бъркалка.
Изпробвах рецептата с 1 с.л., което е равно на 1 ч.ч захар на на сладост, според мен е много и пробвах втори път с 2/3 с.л и смятам, че е добре на вкус.
Добавяме олиото, канелата и настърганите моркови. Пресявам брашното със сито и го добавям с бакпулвера на части, като продължаваме да разбиваме кашата.
Разбъркваме всички съставки в купата. Намазваме с олио или масло формичките за мъфини и ги набрашняваме с малко брашно.
Изсипваме сместа в 12 бр. форми за мъфини и печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се изпекат ги вадим и хапваме с напитка по желание. Да ви е сладко! Подходяща е рецептата за диабетици.