Картофена запеканка с бекон и топено сирене

08/09/2019
"Искахте най-вкусната запеканка, ето ви я - после да не ни се оплаквате, че сте я изяли цялата на един дъх "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 399
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата200
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват до готовност, обелени се срязват на две половинки, а всяка се нарязва на полумесеци.

Овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Разбъркват се и сипваме в правоъгълна тавичка.

В тиган се загрява олио, запържваме леко кубчета бекон и прибавяме парчета топено сирене.

Разбърква се с дървена шпатулка за кратко, леко да се разтопи и наливаме готварска сметана и прясно мляко.

Добавяйте млякото на два пъти, като разбърквате, за да следите за гъстотата на соса.

Ако е много гъсто, добавете още малко прясно мляко и се овкусява със сол и черен пипер.

С тази смес се заливат картофките, отгоре се поръсва с настърган кашкавал.

Печем на 180 градуса за 20 минути, за да се разтопи кашкавалът.

Изваждаме леко да се охлади, нарязваме запеканката на квадрати и сервираме. Сочно и много вкусно за обяд!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар