Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с топено сирене и бекон

Пица с топено сирене и бекон

НевенаНевена
Новак
189745
Пица с топено сирене и бекон
Снимка: Невена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Разкошна пица с домашно тесто и богата плънка - универсалната вкусотия за всеки ден и всеки гладник"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • захар - щипка
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • топла вода - 125 мл
  • за плънката
  • топено сирене - 1 бр.
  • бекон - 200 г
  • кашкавал - 300 г
  • лук - 1 глава
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, маята и захарта. Водата и зехтинът се смесват със солта в друг съд и се изсипват при брашнената смес.

Омесва се меко тесто, купата се покрива с кърпа и се отавя тестото да втаса за 1 час.

След това се разточва и се слага в намазнена със зехтин тава.

Тестото се намазва отгоре с лютеницата, слагат се кръгчета от топеното сирене, нарязан бекон, след това настърган предварително кашкавал и отгоре кръгчета лук.

Поръсва се с чубрицата. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: