Хрупкав бисквитен сладкиш с кондензирано мляко

08/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 852
  • Преглеждания за месеца1851
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бисквити - 225 г Petit Beurre
  • масло - 130 г разтопено
  • шоколад - 60 г млечен
  • кондензирано мляко - 370 г подсладено
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • лешници - 2 с.л. начукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се чупят на малки парченца. В купа се разтопява маслото в микровълнова, но без да завира.

Прибавя се начупен на парчета млечен шоколад и се разбърква докато се разтопи и стане гладка смес.

Добавят се кокосови стърготини и кондензирано мляко, отново се разбърква на гладка смес.

В правоъгълна тавичка с размер 20 на 15 см, върху хартия за печене, сипваме начупени бисквити, отгоре се залива със сместа и разбърква добре да попие по всички бисквити. Поръсва се с начупени лешници.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути и изваждаме да се охлади.

С къдрав нож се нарязва на парчета и хапваме вкусен хрупкав сладкиш. Поднася се поръсен с кокосови стърготини и чаша горчиво кафе.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар