Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Меки ябълкови кексчета

Меки ябълкови кексчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Меки ябълкови кексчета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Вместо един цял кекс, пригответе много малки меки ябълкови кексчета, за да няма обидени и такива, които не са успели да ги опитат"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • захар - 125 г
  • кисело мляко - 125 г
  • масло - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л. равни
  • ябълки - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок
  • кайсиев мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Залейте ги с лимоновия сок. Объркайте добре.

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав и гладък крем. Към разбитата смес изсипете киселото мляко и на струйка излейте разтопеното и леко охладено краве масло.

В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и канелата.

На порции прибавяйте от сухата смес в течната, като бъркате с лъжица.

Подмажете и набрашнете големи гнезда от форми за мъфини. Изсипете до половината от кексовата смес във всяко, а отгоре сложете от нарязаните ябълки.

Поръсете с щипка кафява захар.

Изпечете кексчетата на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Извадете готовите ябълкови мъфини и топли ги намажете с кайсиев мармалад разреден с 1-2 с.л. вода.

Охладете на решетка меките ябълкови кексчета!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: