Меки ябълкови бисквити

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6438k1k3k3
Меки ябълкови бисквити
Снимка: Ivelina
1 / 2
17/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Тези меки ябълкови бисквити са вкусен и истински домашен десерт, който ще се разграби, защото една ябълкова бисквита води след себе си друга!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г разтопено или 80 г олио
  • брашно - 350 г пълнозърнесто или универсално
  • бакпулвер - 16 г
  • ябълки - 2 бр.
  • канела
  • лимонова кора - настъргана по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес заедно приготвяме меки ябълкови бисквити, леки и перфектни сладки за закуска или ежедневна закуска. Идеални са за използване на пресни сезонни ябълки и получаване на вкусен и истински домашен десерт, който ще се разграби, защото една ябълкова бисквита води след себе си друга!

Рецептата е бърза и лесна за приготвяне, отнема само 30 минути, за да поднесете тези бисквити на масата и дори не ви трябва точилка: просто използвайте обикновена лъжица, за да ги оформите.

Начин на приготвяне:

Стъпка 1

Започваме с приготвянето на меките ябълкови сладки. Първо счупваме яйцата в купа и започваме да бъркаме с бъркалка. След това добавете захарта, като продължавате да бъркате.

Стъпка 2

Сега добавете омекналото масло, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато се смеси добре с останалите съставки.

Стъпка 3

Приготвяме брашното и започваме да го добавяме малко по малко, като винаги продължаваме да бъркаме. Комбинираме и пакетчето бакпулвер за десерти.

Стъпка 4

Когато тестото стане по-гъсто, продължете да работите с лъжица и добавете останалото брашно, докато сместа стане на лепнещо тесто.

Стъпка 5

Сега към сместа добавете обелените и нарязани на ситно ябълки. Разбъркваме добре.

Стъпка 6

Вземаме с лъжица тесто и го слагаме директно върху тава, застлана с хартия за печене, без да се притесняваме дали ще получи правилна форма. Продължаваме, докато свърши тестото за ябълковите сладкиши.

Слагаме меките ябълкови бисквити да се пекат в статична фурна, предварително загрята на 180 °C, за около 20 минути или в конвекторна фурна, предварително загрята на 170 °C, за около 20 минути.

Стъпка 7

След като бисквитите са изпечени, за украсата им смесваме канелата на прах с пудрата захар и поръсваме върху бисквитите!

Стъпка 8

И ето нашите вкусни меки и ароматни ябълкови бисквити са готови!

След като са готови, съхраняваме нашите ябълкови бисквити в тенекиена кутия или в херметически затворен съд, за да останат меки и добри като прясно изпечени поне няколко дни.

Опитайте ги и ми кажете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: