Меки ябълкови сладки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Меки ябълкови сладки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Вкусни и много мекички ябълкови сладки, които хапвате с наслада"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • краве масло - 50 г
  • слънчогледово олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • ванилия - 1 прахче
  • ябълки - 2 бр.
  • лимонов сок
  • захарни гранули
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол и ванилията.

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Поръсете ги с лимонов сок.

В друга купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер за 5 мин. Разтопете кравето масло, добавете към него олиото и разбъркайте.

Към разбитата яйчена смес излейте на струйка мазнината. На порции прибавете брашното и накрая - нарязаните ябълки.

Хомогенизирайте сместа за ябълковите сладки много добре.

Застелете голяма тава с хартия за печене. С лъжица вземете от сместа и поставете на купчинка върху хартията.

При печенето ароматните сладки се надуват затова оставете разтояние.

Поръсете всяка купчинка със захарни гранули.

Изпечете на 180°C в предварително загрята статична фурна за 10 мин.

Топлите меки ябълкови сладки поръсете съвсем леко с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: