Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол и ванилията.
Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Поръсете ги с лимонов сок.
В друга купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер за 5 мин. Разтопете кравето масло, добавете към него олиото и разбъркайте.
Към разбитата яйчена смес излейте на струйка мазнината. На порции прибавете брашното и накрая - нарязаните ябълки.
Хомогенизирайте сместа за ябълковите сладки много добре.
Застелете голяма тава с хартия за печене. С лъжица вземете от сместа и поставете на купчинка върху хартията.
При печенето ароматните сладки се надуват затова оставете разтояние.
Поръсете всяка купчинка със захарни гранули.
Изпечете на 180°C в предварително загрята статична фурна за 10 мин.
Топлите меки ябълкови сладки поръсете съвсем леко с пудра захар.
Да ви е сладко!