Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Шкембе чорба с гъби кладница

Шкембе чорба с гъби кладница

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Шкембе чорба с гъби кладница
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Супер вкусен вегетариански вариант на любимата на всичко Шкембе чорба"

Необходими Продукти

  • гъби кладница - 500 г
  • масло - 250 г
  • прясно мляко - 1 л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват на средно големи парчета.

На котлон се загрява маслото и гъбите кладница се запържват, за да си пуснат аромата.

Добавят се подправките, запържват се съвсем малко.

Внимателно на тънка струя се добавя прясното мляко, което предварително е темперирано на стайна температура.

Фалшивата шкембе чорба се оставя за още 10 мин на лек огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: