Моето сладко от печени сини сливи на фурна

10/09/2019
"От Златният фонд на Най-добрите български рецепти - разкошна изпитана рецепта за сладко от сини сливи "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 378
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се разполовяват и обезкостяват.

Плодовете се посипват със захарта и водата, след което се прибират за едно денонощие в хладилник.

На другия ден, когато са си пуснали сока, тавата се слага във фурната и се пече на умерен огън до желаната гъстота.

Дали е готово сладкото от сини сливи, се проверява в чиния, без да се разбърква, за да не се наруши целостта на плодовете.

Малко преди края на печенето, може по желание да добавите и индрише за аромат.

Обичам да ми е красиво и подредено, разпечатахме и етикети на моето сладко от печени сини сливи на фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар