Начин на приготвяне
Доматите се обелват и нарязват на парченца. Лукът и чесъна се кълцат на ситно, а целината се настъргва.
В тенджерка се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът, добавя се целината, а след това и доматите. Посолява се и всичко се бърка 8-10 минути на умерен огън.
Налива се бульонът и се оставя да ври 15 мин минути под капак, след което супата се пасира до съвършена гладкост.
В този момент може да се налее още бульон или вода, за да се постигне желаната от вас гъстота.
Киноата се измива и слага към всичко останало, вари се още 10 минути или докато зрънцата набъбнат, и е готова.
Доматената супа се подправя с още сол по желание и черен пипер на вкус.
Доматената супа с киноа се поднася гореща и непосредствено преди сервиране се поръсва с прясно скълцан магданоз.
Добър апетит!