Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето с вилица, малка лъжичка канела и джинджифил.
Добавя се прясно мляко и стевия, разбърква се, докато се разтопи. Топнете пръст и опитайте на вкус, ако имате нужда, добавете още малко стевия, но за мен нямаше нужда да прибавям.
Ябълката се обелва и рендосва на едро ренде. Смесва се с яйчената смес и започваме да прибавяме бакпулвера и лъжица по лъжица оризово брашно.
Разбъркваме, докато се получи гъста смес.
В загрят тиган, намазнен с олио, сипваме по 1 с.л. смес, оформя се малка палачинка и печем на 4-5 степен от двете страни.
Изваждаме в чиния, гарнираме с резени ябълка, стрък мента и по желание с мед.
Вкусно, здравословно, хапваме нашите палачинки с ябълки за закуска!
Да ви е сладко!
Излизат 8-9 ябълкови палачинки.