Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Здравословни ябълкови сладки

Здравословни ябълкови сладки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Здравословни ябълкови сладки
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Ето какви чудеса можете да направите с 2 ябълки и 2 яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 2 бр, средни
  • течен подсладител - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 10 с.л.
  • типово брашно - 10 с.л. или ръжено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на едро.

В купа се разбиват двете яйца с течния подсладител.

След като яйцата удвоят обема си се прибавя олиото, Бакпулвера и канелата. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.

След това постепенно се прибавят 5 супени лъжици от типовото брашно и отново се разбърква.

Добавят се настърганите ябълки. Разбърква се.

След което се прибавят и останалите 5 супени лъжици брашно. Разбърква се хубаво.

Върху тава покрита с хартия за печене се изсипва от сместа. С една супена лъжица се взема малко от сместа и се оформят сладките върху хартията за печене.

Ябълковите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: