Начин на приготвяне
В кората на ябълката се съдържат много витамини, а ние често я изхвърляме.
Ето един начин да я оползотворим, като с нея приготвим здравословни мъфини:
Слагаме тънко обелената кора в каната на блендер заедно с корите от цитруси, канелата и брашната.
Пускаме уреда на максимални обороти, за да смели плодовите кори заедно с брашното.
Наливаме млякото от бадеми, зехтина, соропа от агаве или мед и добавяме бакпулвера (той би трябвало да се сложи със сухите съставки, но в случая не е удачно да се мели с брашното, затова го прибавяме накрая).
Пускаме уреда на средни обороти, за да разбие добре сместа, и когато тя е хомогенна, преценяваме гъстотата. Тестото за мъфини трябва да е с обикновена гъстота на кексово тесто или малко по-рядко. Ако е прекалено рядко, добавяме още малко брашно от спелта.
Разпределяме в намазнени със зехтин хартиени капсули за мъфини и ги поставяме във тавичка с дупки за целта. Излизат около 8-10 бр.
Печем на 170 градуса в предварително загрята фурна за около 15-20 минути или до суха клечка.
След като извадим здравословните мъфини от фурната, ги оставяме за 15 минути да изстинат, преди да извадим от формите и обелим хартията на ябълковите мъфини.
Чудесна закуска за шампиони и вкусен десерт за похапване без угризения!
* Количеството на подсладителя може да се увеличи, ако искаме здравословните ябълкови мъфини да станат по-сладки.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите рецепти за кето мъфини.