Начин на приготвяне
Пилето се измива и подсушава, разрязва се и се разтваря като книга.
Овкусява се с маслото, черния, червения пипер и сол на вкус. Оставя се на страна.
В тиган се загрява олиото и се пържи ситно нарязаният лук, настъргани моркови и щипка сол.
Когато омекнат, се прибавя оризът и водата. Вари се, докато поеме водата, опитва се на сол.
В тава се изсипва и се прибавя консервата паприкаш, разбърква се.
Отгоре се поставя пилето и се налива малко вода, около 1 кафена чашка.
Завива се с фолио и пилето на фурна с фолио се слага в предварително загрята фурна на 200-220 градуса.
Пече се около 30 минути с фолио.
После се маха и пилето на фурна се запича още 20-ина минути.