Начин на приготвяне
Толстолобът се почиства и се реже на котлети. По принцип е добре да отстраните кожата на рибата, но ако не ви се занимава с това, можете и да я оставите.
Почистеното месо се полива с марината от зехтин, бяло вино, горчица, сол и черен пипер. Оставя се така 30 минути и всяка риба се поставя върху голямо парче алуминиево фолио.
В нея се слагат почистени и нарязани моркови, лимон, копър, магданоз, лук, целина. Рибите се завиват с фолиото се подреждат в голяма тава.
Пекат се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява, яденето се поръсва с наситнени копър, магданоз, орехи и каперси. Пече се още 5-10 минути и се вади от печката.
Коментари