Пържени спагети с пилешко месо по китайски

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
13/09/2019
"Ако не ви се ходи на китайски ресторант, винаги може да си приготвите нещо лесно по китайски и вкъщи "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо947
  • Преглеждания за месеца418
  • Преглеждания за седмицата166
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • спагети - 1 пак., полуготови за 3 - 4 минути
  • чушки - 1/2 бр., зелена
  • моркови - 1/2 бр.
  • чесън - 1 - 2 ск.
  • джинджифил - 1/2 ч.л., настърган, по желание
  • сусам - за поръсване
  • магданоз - 1 щипка, нарязан
  • нишесте - 1/2 с.л., натурално
  • соев сос - 2 с.л., или на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • За пилешкото
  • нишесте - 1/2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на малки лентички и се смесва с предвидените съставки и се оставя поне за 5 минути.

Спагетите се сваряват според указанията на пакета.

В тиган се нагорещява олиото и пилешкото филе се запържва около 5-10 минути, после се маха.

В същата мазнина се слага накълцаният чесън и джинджифил, после морковите, нарязани на тънки лентички, чушките - също, разбъркват се в продължение на най-много 1-2 минути, слага се пилешкото.

В купа се разбиват медът, соевият сос, нишесте, сместа се сипва при зеленчуците, разбърква се за около 1 минута.

Прибавят се отцедените спагети и се пържат около 1 минута, после се прибавя магданозът.

При поднасяне се поръсват пържените спагети с пилешко месо по китайски със сусам.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар