Начин на приготвяне
Оризовите спагети се сваряват според указанието на опаковката.
Охлаждат се в студена вода и се оставят настрани.
Нарежете пилешките гърди на тънки ленти - около 5 см. Смесете добре белия соев сос със виното в малка купичка и оставете пилешкото в него да се маринова 10- 15 мин.
В дълбок тиган или уок загрейте 4 с.л. олио и запържете пилешкото до златисто. Извадете и оставете настрани.
В същата мазнина добавете чесъна. Запържете за кратко, след това добавете чушката и бекона.
Щом беконът се зачерви, прибавете изцедените спагети, 1 ч.л соев сос, сол, фъстъченото масло, захарта и лука, нарязан на дребно.
Бъркайте енергично, запържвайки около 5 мин, и добавете пилешкото. Продължете пърженето и бъркането още 5-6 мин или докато пилешкото попие част от соса.
Добавете сусамовото олио и разбъркайте окончателно пържените спагети.
Сервирайте пържените оризови спагети по китайски топли.