Gotvach.bg»Рецепти»Пържени спагети»Пържени оризови спагети по китайски

Пържени оризови спагети по китайски

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • оризови спагети - 200 г
  • пилешко месо - 120 г бяло
  • соев сос - 3 с.л.
  • вино - 2 ч.л. сухо
  • фъстъчено масло - 2 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л.
  • чушки - 1 бр.
  • бекон - 80 г
  • соев сос - 1 ч.л. светъл
  • захар - 1 к.л.
  • зелен лук - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовите спагети се сваряват според указанието на опаковката.

Охлаждат се в студена вода и се оставят настрани.

Нарежете пилешките гърди на тънки ленти - около 5 см. Смесете добре белия соев сос със виното в малка купичка и оставете пилешкото в него да се маринова 10- 15 мин.

В дълбок тиган или уок загрейте 4 с.л. олио и запържете пилешкото до златисто. Извадете и оставете настрани.

В същата мазнина добавете чесъна. Запържете за кратко, след това добавете чушката и бекона.

Щом беконът се зачерви, прибавете изцедените спагети, 1 ч.л соев сос, сол, фъстъченото масло, захарта и лука, нарязан на дребно.

Бъркайте енергично, запържвайки около 5 мин, и добавете пилешкото. Продължете пърженето и бъркането още 5-6 мин или докато пилешкото попие част от соса.

Добавете сусамовото олио и разбъркайте окончателно пържените спагети.

Сервирайте пържените оризови спагети по китайски топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: