Свински ребърца Да си оближеш пръстите

EminaEminaНовак1019
14/09/2019
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 738
  • Преглеждания за месеца1849
  • Преглеждания за седмицата251
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг (заедно с кожата)
  • кетчуп - 2 - 3 с.л.
  • соев сос - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • лук - 1 средна глава кромид
  • бахар - няколко зърна
  • черен пипер - няколко зърна
  • горчица - 1 ч.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се до полуготовност.

Междувременно се приготвя гъста смес от меда, соевия сос, кетчупа и горчицата.

Ребърцата се преместват в тавичка с кожата нагоре и се намазват обилно със сместа.

Сипва се 1/2 чаена чаша бира и толкова вода.

Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.

Сервират се със студена бира или червено вино!

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар