Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Миди с водорасли и мариновани тиквички

Миди с водорасли и мариновани тиквички

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Миди с водорасли и мариновани тиквички
Снимка: Ivelina
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Морската тема присъства на трапезата днес - насладете се на порция миди с водорасли, има и мариновани тиквички за разкош"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. жълти
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
  • миди - 300 - 350 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • копър и лучена трева за овкусяване
  • дафинов лист
  • бял пипер
  • морски водорасли - 100 - 150 г
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязвам тиквичките на пръчици и овкусявам с нарязаните чесънчета сол, малко зехтин, копър, бял пипер, сока на лимон, оставям настрана около час-два да се мариноват (можете да ги мариновате и от предния ден и да поставите в хладилника).

Почиствам мидите и сварявам, като добавям в тенджера чаша вино с дафинов лист с малко зехтин, 1 скилидка чесън и морските водорасли.

Когато са готови, ги почиствам от черупките. Приготвям тиквичките, като ги задушавам с марината в тиган на слаб котлон за около 5 минути (често не ги задушавам, сервирам с марината), овкусявам с лимон и копър.

След готовност сервирам мидите с водорасли, като първо в чинията поставям тиквичките и върху тях почистените сварени миди и поднасям.

Това е една чудесна рецепта за здравословно и диетично хранене.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: