Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мариновани миди

Мариновани миди

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Мариновани миди
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Перфектната мидена салата, която е чула не една и две истории за морски приключения"

Необходими Продукти

  • миди - 1500 г
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • копър - 1 връзка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако мидите са с черупка все още, ги слагаме в подсолена вряща вода да врят за около - 4-5 минути, след което ги почистваме от черупките и измиваме хубаво. Слагаме ги в купа.

Нарязваме лука и копъра на ситно и ги добавяме в купата при мидите, след което добавяме лимоновия сок, зехтина, олиото.

Разбъркваме хубаво и посоляваме на вкус.

Хубаво е да престоят няколко часа в хладилник преди консумация.

Маринованите миди са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: