Начин на приготвяне
Първо, нарязвам тиквичките на пръчици и овкусявам с нарязаните чесънчета сол, малко зехтин, копър, бял пипер, сока на лимон, оставям настрана около час-два да се мариноват (можете да ги мариновате и от предния ден и да поставите в хладилника).
Почиствам мидите и сварявам, като добавям в тенджера чаша вино с дафинов лист с малко зехтин, 1 скилидка чесън и морските водорасли.
Когато са готови, ги почиствам от черупките. Приготвям тиквичките, като ги задушавам с марината в тиган на слаб котлон за около 5 минути (често не ги задушавам, сервирам с марината), овкусявам с лимон и копър.
След готовност сервирам мидите с водорасли, като първо в чинията поставям тиквичките и върху тях почистените сварени миди и поднасям.
Това е една чудесна рецепта за здравословно и диетично хранене.
Да ви е сладко!