Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб с пържени червени чушки

Боб с пържени червени чушки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Боб с пържени червени чушки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"И както казваше баба - Ръгай чушки в боба и хапвай"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • лук - 2 глави
  • чушки - 3 - 4 бр. червени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • джоджен - 4 - 5 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба много добре, поставете го в тенджера със студена вода и поставете на котлона да заври.

Варите около 15 минути и прецеждате водата, измийте и налейте нова студена вода.

Варите на умерен огън, докато омекнат зърната боб.

В тиган налейте олиото и прибавете нарязания на ситно лук, пържите до омекване на лука.

Прибавете почистените и нарязани на тънки ивици червени чушки и пържите до омекването им.

Прибавете доматеното пюре и нарязаните на ситно скилидки чесън, запържете за кратко и прибавете червения пипер, разбъркайте.

Сипете запържените чушки в сварения боб и варите боб чорбата за около 10 минути.

Посолете и поръсете с нарязания на ситно джоджен, разбъркайте.

Премахнете тенджерата от огъня и оставете боба с пържени червени чушки за 10 минути при затворен капак да се задуши.

Сладък и ароматен боб с пържени червени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: