Начин на приготвяне
Първо бобът се сварява, аз лично го накисвам за няколко часа във вода с щипка сода бикарбонат. Измивам и сварявам в мултикукъра на програма за бобови.
Лукът нарязан на кубчета, заедно с моркова и домата ги задушавам в дълбок тиган с мазнината. Слагам сух джоджен около супена лъжица, знаете, елиминира газовете. Следва сол, черен и червен пипер. Прибавям и боба, бъркам за няколко минути, да се ''запознаят'' всички съставки.
След това пълня чушките, предварително накиснати в топла вода до омекване.
Подреждам ги в йенски съд с капак и поливам с малко водица и олио. Щипка сол. Пека под капак до готовност. Около 25/30 минути.
Пълнени сушени червени чушки - вкусно и традиционно постно ястие!