Нормандски сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Нормандски сос2 / 2
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
"Вълшебен нормандски сос за вашите рибни ястия - истинска изненада за сетивата!"

Необходими Продукти

  • краве масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • рибен бульон - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр. само жълтъка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се слага в дълбок съд и се разтопява.

Към него се прибавя брашното, като се бърка непрестанно.

След като придобие добие златист цвят, сместа се разрежда с топъл рибен бульон.

Сосът се вари, докато се сгъсти (около 5-6 мин). Подправя се със сол и прясно смлян черен пипер.

След като се сгъсти, се дръпва от колона и прецежда.

В друга купа се разбиват жълтъците и лимоновият сок. Към тях при непрекъснато разбъркване се прибавя по малко от топлият сос.

След като температурата на жълтъците се уеднакви, те се изсипват в соса и се разбърква отново.

Нормандският сос е подходящ за различни видове риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: