Начин на приготвяне
Този прост, но универсален сос дресинг може да се използва като дресинг за салати, марината за месо или риба.
Можете да го намажете върху зеленчуците на скара като тиквички, патладжани или чушки.
Или можете да го сервирате като дип за хрупкав хляб или пита.
Основните съставки на соса Ладолемоно са зехтин и лимоновия сок.
Ако желаете, можете да намалите лимоновия сок и да направите съотношението на сок и зехтин като 1:2 или 1:3.
Просто сипете съставките в купа и разбийте с телена бъркалка.
По-бързо става, като сипете съставките в малък буркан, затворете с капак, и разклатете енергично за около 1-2 минути.
Съхранявайте соса в хладилника в буркан до 1 седмица и преди употреба разклатете добре.