Сос Дижон

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Сос Дижон
Снимка: Juliya
1 / 2
16/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
"Сос Дижон е разкошно решения за вашите вкусни ястия с месо, дори и за вегетариански такива"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • лимон - 1/2 бр.
  • мед - 30 г течен
  • олио - 250 мл
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на пасатор чукнете яйцето, прибавете меда, горчицата, солта и черния пипер и пасирайте за кратко.

Добавяйте на тънка струя гроздово или слънчогледово олио и пасирайте сместа от дъното, като изтегляте навън бавно пасатора, докато съставките се смесят.

Когато се използва половината олио, добавете лимоновия сок и продължете да разбивате с останалото олио до получаването на гъст сос за месо.

Сосът Дижон е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: