Начин на приготвяне
Количеството на подправките е според Вашите предпочитания.
Нарязваме зеленчуците и ги запържваме в малка тенджерка или тиган и ги оставяме настрани.
Слагаме 500 г леща в 3.5 литра вода и когато заври водата, добавяме и зеленчуците.
Когато омекне всичко, добавяме подправките.
10 минути преди махане от котлона добавяме 1 консерва белени домати на кубчета.
При пълна готовност на лещата добавяме 2-3 скилидки чесън, нарязан на дребно. След това запържваме загрятото олио с червен пипер и брашно и добавяме няколко черпака от чорбата на лещата и изсипваме всичко в тенджерата.
Накрая добавяме малко магданоз по желание и леща яхния е готова.
Всяка подправка е спрямо моите предпочитания, Вие винаги може да експериментирате с количеството и подправките в леща яхния за душата.