Гъста леща яхния

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Гъста леща яхния
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
30/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна и лесна яхния с леща - икономичен и сгряващ обяд за студените есенни дни"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 20 мл
  • доматен сос - 500 мл
  • захар - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се покрива със студена вода.

Лукът, морковите и пиперката се режат на дребно и се слагат при лещата.

Картофите се обелват и се пускат цели, прибавят се олиото и подправките, без магданоза и чесъна. Сипва се и доматеният сос и всичко се вари, докато лещата омекне.

Малко преди да се свали яхнията от котлона, се изваждат картофите и се намачкват на пюре. Връщат се в тенджерата заедно с наситнените чесън и магданоз.

След още пет минути варене яхнията с леща е готова.

Гъстата леща яхния е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: