Домашна сладоледена торта

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Домашна сладоледена торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - за намазване
  • За банановия крем
  • банани - 2 бр.
  • мед - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • За кокосовия крем
  • кокосово мляко - 200 мл
  • сметана - 200 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
  • За украсата
  • малини
  • мед
  • шоколадови пурички - и др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до побеляване. Смесете брашното, бакпулвера, ванилията и какаото в купа и към тази смес постепенно добавете яйцата (при непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес).

Намаслете кръгла тава за печене с диаметър 20 см. Изсипете сместа в нея и печете 30 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовия блат оставете да се охлади, извадете от тавичката и разрежете на 2 (така че да получите 2 блата).

След това пригответе банановия крем, като пасирате в блендер бананите, меда и маслото.

Накрая забъркайте и кокосовия крем. Разбийте сметаната и пудрата захар и започнете да добавяте на порции студеното кокосово мляко (като не спирате да разбивате).

Така приготвен приберете крема в хладилник.

Сложете единия блат в чинията, в която ще сервирате тортата, и отгоре му поставете подходящ ринг (диаметър 20 см)

Намажете блата с банановия крем и допълнете с 1/2 от охладения сметанов. Приберете във фризер за 30 мин, след което извадете, освободете от ринга и поставете отгоре 2-я блат.

Облечете така сглобената сладоледена торта с останалата част от сметановия крем и пъхнете във фризера за още 30 мин.

Извадете домашната сладоледена торта и я декорирайте с пурички, малинки, мед и др.

Върнете във фризера за поне 2 часа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: