Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладоледена торта»Домашна сладоледена торта с крема сирене

Домашна сладоледена торта с крема сирене

ИнаИна
Помощник Готвач
47187106
Домашна сладоледена торта с крема сирене
Снимка: Ина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Кой би отказал парче невероятна сладоледена торта - не и ние"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет обикновени
  • масло - 100 г
  • сироп от компот - 100 мл
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • банани - 1 бр.
  • ванилия - 1бр.
  • какао - 50 г
  • мед - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 пакетче
  • сладко от сливи - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се раздробяват в чопър, като към тях се добавя разтопеното масло и сиропа от компот. Трябва да стане смес на едри трохи.

Слага се в кръгла тавичка и се изравнява, за да се получи блат.

Бананът се нарязва и се нарежда в края на тавичката върху блата.

Оставя се блатът да се стегне в хладилник за около час.

В блендер се разбиват крема сирене, заквасена сметана, мед, какао и ванилия и се изсипват върху наредените банани.

Върху сместа се посипват кокосови стърготини.

Готовата домашна сладоледена торта се оставя във фризер за около 2 часа да се стегне и отгоре се маже със сладкото от сливи.

Накрая отново се оставя за около 2 часа във фризер и се сервира студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: